Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U požaru izgorjelo troje djece: Nikolina je sigurno pokušala spasiti brata i sestru

pozar vojvodina333
Foto: S. Mirić / RAS Srbija

U jučerašnjem požaru porodične kuće u selu Vajska u Vojvodini izgorjelo je troje male djece Marije i Zorana Ramadana – 4-godišnja Nikolina, 2-godišnji Nikola i šestomjesečna Isidora, piše Blic.

Dok je kuća gorjela, majka Marija (24) je bila na dvorištu, a otac Zoran na poslu. Majka i komšije nemoćno su gledali kako vatra guta kuću. Pozvali su vatrogasce koji su brzo stigli, ali već je bilo prekasno. Uzrok požara i dalje nije otkriven, a navodno ni jedan od kućanskih uređaja nije bio uključen niti je bila naložena vatra.

Kompija Siniša Dikić ispričao je za Blic kako je kod porodice uvijek bilo nekoliko upaljača za cigarete na stolu.

– Ne znam jesu li djeca mogla upaljačem zapaliti sobu i da vatra tako brzo proguta kuću – govori Siniša.

– U svakom slučaju najstrašniju dramu proživljavala je mala Nikolina, jedno pametno i bistro dijete, ponos roditelja i miljenica komšiluka, koja je sigurno pokušala spasiti brata i sestru – priča kroz suze Siniša.

Porodica Ramadan je bila siromašna porodica, ali složna i pristojna. U mjesto su doselili prije godinu dana i u toj kući su bili podstanari. Zoran povremeno radi kod privatnika i svi ga hvale kao uzornog oca i vrijednog čovjeka. Majka Marija je nezaposlena. Komšije kažu da je bila tiha žena, pažljiva i da su joj djeca uvijek bila uredna.