Landesklinikum Mödling

U požaru u bolnici kod Beča poginule tri osobe. Uzrok je bila cigareta?

Foto: Screenshot/YouTube

Istražitelji pretpostavljaju da je uzrok bila cigareta

Troje starijih pacijenata poginulo je jučer u požaru u austrijskoj bolnici u blizini Beča, izvijestile su lokalne zdravstvene vlasti. Plamen je izbio na odjelu na trećem katu bolnice Landesklinikum Mödling u blizini Beča.

Istražitelji pretpostavljaju da je uzrok bila cigareta. Pomoć je stigla prekasno da bi spasila trojicu muškaraca na odjelu, rekao je Matthias Hofer, glasnogovornik pokrajinske zdravstvene agencije (LGA), a prenijela novinska agencija APA.

Po riječima glasnogovornika policije, tragovi upućuju na to da je tinjajuća vatra krenula s kreveta 75-godišnjeg pacijenta za kojeg se znalo da je strastveni pušač. Tehnički kvar kao uzrok požara nije utvrđen, rečeno je.

Muškarac i još dvoje pacijenata na odjelu, u dobi od 78 i 81 godinu, smrtno su stradali. Jedna žena zadobila je lakše ozljede. U početku se pretpostavljalo da je oko 20 osoba lakše ozlijeđeno. Vatrogasne službe angažirale su 170 vatrogasaca koji su nakon oko dva sata ugasili požar i završili posao.

Oko 90 pacijenata je moralo biti prebačeno, a operacije u bolnici su otkazane za taj dan. Landesklinikum Mödling ima gotovo 340 kreveta i svake godine ambulantno liječi oko 34.000 pacijenata.