Globus

broj i dalje raste

U SAD-u 58 umrlih od korona virusa, zaraženo više od 2.700

15/03/2020

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins, koji objavljuje informacije oko korona virusa, broj umrlih i zaraženih od pandemije u SAD-u i dalje raste

Posljedicama zaraze korona virusom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) dosad je umrlo najmanje 58 osoba, a broj zaraženih u toj zemlji iznosi više od 2.700, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins, koji objavljuje informacije oko korona virusa, broj umrlih i zaraženih od pandemije u SAD-u i dalje raste.

Tokom dana jučer je broj umrlih od korona virusa povećan za devet, a trenutno iznosi 58.

U New Yorku je jučer zabilježen prvi smrtni slučaj uzrokovan korona virusom, a potom su prvi slučajevi potvrđeni i u saveznim državama Virginia i Louisiana.

Američka administracija, koja je ranije uvela zabranu svih putovanja iz Europe, na tu listu je uvrstila i Veliku Britaniju i Irsku.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence izjavio je kako se zabrana najprije odnosila samo na zemlje Schengena, no zbog povećanja broja umrlih i zaraženih lista je proširena.
Bijela kuća je poduzela mjere protiv širenja korona virusa, te se svi uposlenici i predstavnici medija podvrgavaju mjerenju tjelesne temperature.

U okviru borbe protiv korona virusa u SAD-u su do sada zatvorene osnovne i srednje škole u 16 država.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.