Globus

Likvidacija

U Španiji ubijen Zijad Nurković

20/04/2019

Nurković je u Španiji bio turistički. Ranjen je u četvrtak uvečer u glavu i bio je u komi do petka, priključen na aparate, ali ljekari nisu uspjeli da se izbore za njegov život

Zijad Nurković (24) iz Rožaja, koji važi za bezbjedonosno interesantnu osobu blisku klanu Alana Kožara, ubijen je u Španiji, potvrđeno je iz crnogorske policije.

Pobjeda piše da je na njega za sada nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u španskom mjestu u blizini Malage, dok je bio u vozilu sa suprugom i kćerkom.

Prema saznanjima Pobjede, Nurković je u Španiji bio turistički. Ranjen je u četvrtak uvečer u glavu i bio je u komi do petka, priključen na aparate, ali ljekari nisu uspjeli da se izbore za njegov život.

Crnogorska policija obaviještena je o likvidaciji i već je kolegama iz Španije pružila određena saznanja o Nurkoviću.

Vijest o ovoj likvidaciji objavio je i španski portal “Espanyol”, ali nije saopštio identitet osobe koja je ubijena. Kako su naveli, stradali muškarac (24) ubijen je kada je vozilom putovao sa četiri godine mlađom suprugom i dvogodišnjom kćerkom.

Španske vlasti pokušavaju da dođu do ubice i razjasne pod kojim okolnostima se dogodila likvidacija, kao i motiv zločina. Ovaj španski portal piše da se ispituju sve mogućnosti, ali da sve ukazuje da se iza zločina kriju poslovi sa drogom.

Nurković je poznat policiji i slovio je za bliskog saradnika Alana Kožara, koji slovi za čovjeka od povjerenja vođe “Zemunskog klana” Luke Bojovića.

Za Kožarom policija traga zbog pokušaja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića. Šaranović je ubijen 11. marta 2017. ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica.

Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, zbog čega je bio u pritvoru. U međuvremenu je u sukobu tih klanova ubijeno više osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.