Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Groblje lovrinac

U Splitu pokopan jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara Vladimir Matijanić

PXL_110822_95068435(1)

Autor je knjige “Kerum i propadanje Splita” i dobitnik nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo

Novinar Vladimir Matijanić pokopan je u četvrtak na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a uz obitelj i prijatelje ispratili su ga brojni kolege, novinari raznih redakcija i političari.

Matijanić je kao novinar otkrio brojne afere, bio je jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara i analitičara, podsjeća Hina.

Karijeru je započeo u Slobodnoj Dalmaciji, nastavio u tjedniku Feral Tribune, pa ponovno u Slobodnoj Dalmaciji, a zadnjih godina radio je na portalu Index.

Autor je knjige “Kerum i propadanje Splita” i dobitnik nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo.

Umro je 5. kolovoza od posljedica covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu liječnici u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

11.08.2022., Split – Posljednji ispracaj novinara Vladimira Matijanica na splitskom groblju Lovrinac. Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Na sprovodu su bili, među ostalima, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, dogradonačelnik Bojan Ivošević, saborski zastupnici Arsen Bauk i Sandra Benčić, supetarska gradonačelnica Ivana Marković, te bivša ravnateljica Drame HNK Split Marina Vujčić.

Također i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) Rene Laura, vodstvo splitskog SDP- a, novinarka HRT- a i predsjednica Europske federacije novinara Maja Sever, novinari Indexa, predstavnici HND-a.

Nakon izlaska iz mrtvačnice lijes je bio popraćen pljeskom.