Globus

Ministarstvo zdravlja

U Srbiji 12 osoba zaraženo koronavirusom

11/03/2020

Do danas u 8 sati u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja

U Srbiji je od utorka navečer do srijede ujutro potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je broj zaraženih u toj zemlji porastao na 12, priopćilo je u srijedu Ministarstvo zdravlja.

Od posljednjeg izvješća, sinoć u 18 sati, do jutros u osam sati, testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi koronavirus.

Do danas u 8 sati u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta “Torlak” testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano s dvije ženske osobe za koje je jučer utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta s državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na Covid-19 nakon povratka u državu gde joj je prebivalište.

Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka i kontakata s osobama u inozemstvu, u Italiji i Nemačkoj, prenosi Tanjug.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.