Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susjedne zemlje

U Srbiji 72 osobe zaražene koronavirusom, u Hrvatskoj 69

korona

Sedam novih slučajeva u Srbiji, a četiri u Hrvatskoj

U Srbiji je registrovano još sedam novih slučajeva korona virusa, čime je broj zaraženih osoba porastao na 72, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja, prenosi Anadolu Agency (AA).

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe s lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, navedeno je na sajtu “Covid19.rs”.

Od posljednjeg izvještaja jutros u osam sati pa do sada u 18 sati testirani su uzorci 39 osoba od kojih je sedam pozitivnih i 32 negativnih na novi korona virus.

Nacionalni stožer Civilne zaštite u 18 sati održava press konferenciju na kojoj se očekuju najnovije informacije o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj, piše Jutarnji.

– Danas smo malo zakasnili jer smo kolega Beroš i ja bili na sjednici Vlade. Vlada je donijela set mjera, prije svega gospodarskog karaktera. U situaciji kada se planiraju rigoroznije mjere u RH, to treba pratiti odgovarajućim financijskim i socijalnim, sektorskim i horizontalnim mjerama.

Kazao bih da jedan od zakonskih prijedloga je vezan za činjenicu da mijenjamo odredbu u Zakonu o sustavu civilne zaštite koja će našem stožeru omogućiti donošenje odredbi, uvažavajući specfičnosti lokalnih sredina. Sada smo u fazi kada se stvari moraju jače centralizirati. Od danas su aktivirani i stožeri na razini manjoj od županijske – rekao je Davor Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je broj zaraženih porastao na 69.

– Imamo 69 zaraženih, četiri nova, provodi se 1109 testiranja, veći broj testiranja ukazuje da epidemiolozi postupaju, najbliže kontakte šalju na testiranje. Očekivano će situacija sljedećih dana biti drugačija. Naša krivulja rasta u usporedbi s drugim zemljama u okruženju daje određeni optimizam, ukazuje da su mjere koje provodimo učinkovite.