Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliki protest

U Srbiji danas više od 700 škola obustavilo rad

protest nastavnici beograd
Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs
Protest prosvjetnih radnika ispred Skupštine Srbije

Protest je organizirala Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije povodom prošlosedmičnog napada na nastavnika u Bačkoj Palanci

Predsjednik Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije kazao je na protestu nastavnika ispred Vlade Srbije u Beogradu da je više od 700 škola širom zemlje u četvrtak obustavilo rad.

On je rekao da prosvjetni radnici zahtijevaju hitnu izmjenu Kaznenog zakona da bi se napad na zaposlene u prosvjeti tretirao kao krivično djelo.

“Zahtjev smo već predali Pisarnici Vlade. Mi nećemo odustati. Manje bitne zakone su donosili po hitnom postupku. Ne treba nam Evropa da ovo riješimo”, izjavio je Marjanović i najavio je da će nastavnici danas imati sastanak s predstavnicima Vlade.

Poručio da će “Srbija ostati bez budućnosti ako se nastavi rušenje prosvjete”.

Protest je organizirala Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije povodom prošlosedmičnog napada na nastavnika u Bačkoj Palanci.

Sindikat Forum beogradskih gimnazija je u srijedu osudio i incident u kojem je dan ranije teško ozlijeđen nastavnik Treće beogradske gimnazije koji je pokušao da razdvoji đake koji su se potukli tokom sportskog takmičenja.