Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koronavirus

U Srbiji i Hrvatskoj broj zaraženih uveliko raste, u obje zemlje ih je po 65

korona

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja

U Srbiji je do jutros registrovano osam novih slučajeva korona virusa, što znači da je ukupan broj osoba zaraženih ovim virusom porastao na 65.

Prema podacima Ministarstva zdravlja objavljenim na specijalizovanom sajtu “Covid19.rs”, od posljednjeg izvještaja koji je bio u 18 sati juče pa do osam časova jutros testirani su uzorci 19 osoba od kojih je osam pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do osam sati jutros, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Raste broj i u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je porastao broj oboljelih od koronavirusa. Ministar Vili Beroš jutros je za N1 potvrdio kako je potvrđeno devet novih slučajeva pa je tako broj zaraženih u Hrvatskoj 65.

Ministar Beroš je izvijestio i da su ozdravile četiri osobe.

Podsjetimo, jučer je potvrđeno sedam novih slučajeva – jedan iz Rijeke, jedan iz Karlovca, jedan iz Siska i petero iz Zagreba, među kojima je i liječnik KBC-a Zagreb koji se vratio iz inostranstva. On je smješten na zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.