Globus

Potvrdio epidemiolog

U Srbiji moguće popuštanje mjera nakon 8. maja

29/04/2021

Prema njegovim riječima, to znači i da će zatvoreni dijelovi ugostiteljskih objekata moći da rade, ali s 50 posto kapaciteta

Član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti covid-19 u Republici Srbiji, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se još ne može govoriti ni o kakvom popuštanju mjera u toj zemlji, ali da će se o tome vjerovatno razmišljati poslije 8. maja, ako se broj novozaraženih bude ubrzano smanjivao, a mjere poštovale.

Tiodorović je u izjavi novinarima poslije sinoćnje sjednice Kriznog štaba rekao da su brojke novozaraženih i dalje na razini za koji nadležni žele da budu još manji.

“Ako budemo ovako nastavili i ako se ubrzano bude spuštao broj novozaraženih, ako se sve mjere budu poštovale, vjerovatno ćemo poslije 8. maja razmišljati o tome da se mjere postepeno ublažavaju“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, to znači i da će zatvoreni dijelovi ugostiteljskih objekata moći da rade, ali s 50 posto kapaciteta.

U Srbiji je, prema posljednjem presjeku, potvrđeno 2.138 novih slučajeva koronavirusa, na osnovu 13.832 testiranih uzorka, a od posljedica covida – 19 preminulo je 26 osoba.

U bolnicama je 4.987 oboljelih od kovida, a na respiratoru se nalazi 161 pacijent, prenose srbijanski mediji.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.