Odluka Kriznog štaba

U Srbiji za vikend zatvaraju sve, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi

U glavnom gradu Srbije danas su zatvoreni ugostiteljski, kao i o
U glavnom gradu Srbije danas su zatvoreni ugostiteljski, kao i objekti uslužnih delatnosti, poput kafića, restorana, frizerskih salona i teretana, u okviru novih epidemioloških mera, što je dovelo do gotovo praznih ulica uprkos tome što je vikend. Iako je danas u prestonici sunčano, tek se pokoji šetači mogu videti na ulicama Beograda. ( Milos Miskov - Anadolu Agency )

On je rekao da se u ponedjeljak, 15. marta očekuje nova sjednica Kriznog štaba gdje će biti riječi o mjerama koje će važiti tokom sljedeće sedmice

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa je odlučio danas da tokom predstojećeg vikenda u Srbiji bude zatvoreno sve, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, a suspendovane su i sve javne manifestacije, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Štaba Zoran Gojković, javlja Anadolu Agency (AA).

“Odlučeno je i da se od ponedjeljka, nastava za učenike starijih razreda osnovne škole, od petog do osmog razreda, odvija online”, kazao je Gojković nakon sjednice Kriznog štaba u Beogradu.

On je rekao da se u ponedjeljak, 15. marta očekuje nova sjednica Kriznog štaba gdje će biti riječi o mjerama koje će važiti tokom sljedeće sedmice.

Epidemiološka situacija je, prema analizi medicinskog dijela Kriznog štaba, vanredna, dodao je.

Prema njegovim riječima, vakcinacija protiv koronavirusa se odvija kontinuirano, do sada je revakcinisano skoro 700.000 građana, a dogovoreno je i otvaranje novih punktova za imunizaciju.