Globus

new jersey

U staračkom domu pronađeno 17 tijela, policija “ne zna jesu li umrli od korone” (FOTO)

17/04/2020

Šef policije Eric Danielson kazao je kako su telefonom primili dojavu, te kako je u staračkom domu Andevor Subucute, u mrtvačnici koja je može primiti četiri, pronađeno 17 tijela, javlja Anadolija

U staračkom domu u saveznoj američkoj državi New Jersey pronađeno je 17 tijela, još uvijek nije poznato da li se radi o osobama umrlim od koronavirusa.

Šef policije Eric Danielson kazao je kako su telefonom primili dojavu, te kako je u staračkom domu Andevor Subucute, u mrtvačnici koja je može primiti četiri, pronađeno 17 tijela.

– Ovo nije samo naše područje, s obzirom da je ovo licencirani starački dom. Odjel za zdravstvo države New Jersey provest će potrebnu istragu. Treba razjasniti pitanja poput načina zbrinjavanja pacijenata, bez obzira jesu li odvedeni u bolnicu ili ne – rekao je Danielson.

Podvukao je kako je neophodno provesti detaljnu istragu, te da istražni timovi trenutno pokušavaju ustanoviti šta se u domu dešavalo u posljednje dvije sedmice.

Dodao je također kako još uvijek nije poznato da li je uzrok smrti pronađenih osoba eventualno novi tip koronovirsa COVID-19, informacije na tom planu će biti poznate kasnije.

Komentari

Autor: Anadolija

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.