Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kina

U strašnoj nesreći poginulo 48 ljudi, herojski potez vozača kamiona spasio mnoge živote

kina nesreca
Foto: X

Neka od 23 vozila koja su se strmoglavila u duboku provaliju zapalila su se, zbog čega su se dizali gusti oblaci dima

Kinezi slave vozača kamiona koji je parkirao svoje vozilo preko autoceste i tako spriječio da još više vozila sleti niz padinu nakon što je došlo do urušavanja autoceste. U nesreći na jugu zemlje poginulo je najmanje 48 ljudi.

Wang Xiangnan vozio je u srijedu autocestom u pokrajini Guangdong kada je uočio nekoliko vozila kako se kreću u suprotnom smjeru autoceste s četiri trake. Kolega vozač ga je ubrzo obavijestio da je došlo do urušavanja autoceste.

Dobio novčane nagrade

Bivši vojnik Wang brzo je postavio svoj kamion tako da blokira autocestu, učinkovito zaustavivši desetke vozila da nastave dalje. U međuvremenu je njegova supruga izašla iz kamiona kako bi upozorila druge vozače o situaciji, pišu kineski mediji.

“Nisam previše razmišljao. Samo sam htio zaustaviti vozila”, ispričao je Wang kineskoj novinskoj kući. Wangovi hrabri postupci ne samo da su dobili pohvale Kineza na društvenim mrežama nego i priznanje Kineske zaklade za razvoj radnika.

Zaklada je u petak objavila da je u suradnji s automobilskom firmom Wangu dodijelila 10.000 juana (1414 dolara). Dobrotvorni projekt povezan s tehnološkim divom Alibaba također je Wangu dao jednak iznos. Wang je novinama rekao da će novac donirati obiteljima žrtava kolapsa.

Nesreća nakon kiša

Lokalni mediji također su izvijestili da je još jedan muškarac kleknuo kako bi spriječio automobile da se nastave kretati autocestom.

Nesreća se dogodila nakon mjesec dana obilnih kiša u Guangdongu.

Neka od 23 vozila koja su se strmoglavila u duboku provaliju zapalila su se, zbog čega su se dizali gusti oblaci dima.

U subotu je gradska uprava Meizhoua u Guangdongu najavila da će vlasti provesti provjere na autocestama, željeznicama i cestama u planinskim područjima. Tim predvođen pokrajinskim guvernerom istražuje uzrok urušavanja, prenosi Index.