Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezapamćeno nevrijeme

U strašnoj oluji koja je poharala Zagreb poginule dvije osobe, letjeli krovovi, srušio se kran

oluja zagreb
Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Zbog nevremena koje je pogodilo Zagreb oko 16 sati, hitne službe zaprimile su preko 700 poziva. Srušen je ogromni kran, letjeli su krovovi…

U velikom nevremenu koje je oko 16 sati pogodilo Zagreb poginula su dva muškarca, a više je povrijeđenih osoba, potvrdila je Hini Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

“Imamo dvije muške osobe koje su umrle uslijed pada stabala. Imale su višestruke povrede glave”, rekla je Hitrova.

Dodala je da se na zavodu rade specifikacije, ali da na području cijelog grada ima veći broj povrijeđenih osoba, a neke su vrlo teško povrijeđene.

oluja zagreb
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Snažan vjetar i obilna kiša napravili su haos u Zagrebu. Razoran vjetar nosio je sve pred sobom, a obilna kiša poplavila je ulice. Šteta je ogromna.

Čak 700 poziva u 45 minuta

Zbog nevremena koje je pogodilo Zagreb oko 16 sati, hitne službe zaprimile su preko 700 poziva, među kojima je i nekoliko dojava o povrijeđenim osobama, a samo vatrogasci su imali 50 intervencija.

“Županijski centar 112 Zagreb otežano komunicira sa hitnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min)”, izvijestilo je na Twitteru Ravnateljstvo civilne zaštite.

Prema videosnimci koja se širi portalima i društvenim mrežama, na zagrebačkom Črnomercu na tlo se pod naletom orkanskog vjetra srušila velika građevinska dizalica. Dijeli se i snimka srušenog drveća u zagrebačkoj Dubravi, na kojoj se vidi intervencija službe hitne pomoći nad osobom na koju je palo stablo.

oluja nevrijeme
Ilustracija: Pixsell

Nevrijeme koje je trajalo oko 20 minuta rušilo je granje i stabla širom grada. Prema fotografijama, stabla su na Jarunu padala na automobile, a ponegdje su doslovno iščupana zajedno s korijenjem. Uočeni su otpuhani limeni krovovi u naselju Voltino.

U Zagorskoj ulici vjetar je rušio crjepove s kuća. Vidi se i kako je kiša poplavila zagrebački Britanski trg, na kojem se automobili jedva probijaju kroz visoku vodu, dok su građani snimili bujicu kiše koja se slijevala Radićevom ulicom u centru grada.