Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U stravičnom požaru u zgradi u Novom Pazaru poginule dvije osobe (VIDEO)

novi pazar – pozar

Najmanje dvije osobe izgubile su život dok je više povrijeđeno u požaru koji je danas u prijepodnevnim satima zahvatio nekoliko stanova zgrade Bor u Novom Pazaru.

MUP Srbije je saopćio da je požar koji je jutros oko 9.30 sati izbio na trećem i četvrtom spratu stambene zgrade u Ulici Rasima Halilovića broj 3 u Novom Pazaru, lokalizovan.

Prema prvim informacijama, dvije osobe su izgubile život, a osam je povređeno i hospitalizovano u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Na Hirurško odjeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru do sada su primljene dvije osobe sa jako teškim opekotinama. Jedna od njih je preminula, a druga je u teškom stanju i nalazi se na intenzivnoj nezi, rečeno je dopisniku Anadolu Agency (AA).

Na mjestu požara pronađeno je još jedno beživotno tijelo, potvrđeno je na mjestu događaja.

U Hitnu službu novopazarske bolnice dovezeno je najmanje dvadeset osoba sa lakšim povredama. Doktorka Hitne službe u Novom Pazaru Elvira Lukač je rekla da su svi koji su zatražili medicinsku pomoć zbog povreda i gutanja dima u požaru otpušteni na kućno liječenje i da, sem onih koji su primljeni na Odjeljenje hirurgije, nema teže povrijeđenih.

U spašavanju povrijeđenih učestvovalo je pet ambulantnih vozila.

Stanari zgrade Bor, gdje vatrogasci i dalje lokalizuju požar, su evakuisani.

Na gašenju požara na terenu su i dalje 19 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške.

Policija i istražni organi vrše uviđaj i za sada nisu poznati uzroci požara. Prema nepotvrđenim informacijma, izjavama očevidaca i stanara zgrade požar je izbio u stanu gdje je živjela majka sa najmanje troje djece. Pretpostavlja se da je uzrok požara plinska boca korišćena za grijanje.