Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

U sudaru autobusa i kamiona jedna osoba poginula, 20 povrijeđeno

sudar kamiona i autobusa
FOTO: Filip Krainčanić/Nova.rs

U ovom trenutku postoje indicije da se vozač kamiona, sa sporednog puta u Stublinama, nebezbjedno uključivao na regionalni put, pa je svojim vozilom udario u prednju stranu autobusa koji se kretao iz pravca Stublina ka Obrenovcu.

U sudaru autobusa i kamiona u mjestu Stubline kod Obrenovca u Srbiji stradala je jedna osoba, dok je 16 osoba povrijeđeno i prevezeno u Urgentni centar i KBC Bežanijska kosa, a još četiri osobe zbrinute su u Domu zdravlja u Obrenovcu, potvrđeno je Internet portalu RTS-a u MUP-u.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je vozač kamiona priveden nakon što je pobjegao sa lica mjesta.

Sudar se dogodio u 10.05 sati, a prema prvim informacijama poginuo je vozač autobusa, javlja RTS.

Vozač kamiona bio pozitivan na drogu

Vozač kamiona koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Obrenovcu, kada se sudario sa autobusom čiji je vozač na licu mjesta preminuo, a više od 20 osoba je zadobilo povrede, pozitivan je na drogu, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

„Prema prvim informacijama, vozač kamiona kome je određeno zadržavanje, bio je pozitivan na testiranju za drogu“, kazao je izvor portala Nova.rs upoznat sa ovim slučajem.

Nezvanične informacije u ovom trenutku pokazuju da je kamiondžija bio pozitivan na amfetamin.

Kako je ministar policije Srbije Ivica Dačić saopštio danas, vozač kamiona je najprije pobjegao sa mjesta nesreće nakon sudara sa autobusom. On je u međuvremenu pronađen, priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Poginuo vozač autobusa

Inače, u ovoj saobraćajnoj nezgodi poginuo je vozač autobusa, dok je više od 20 osoba povrijeđeno. Doktori su na licu mjesta mogli samo da konstatuju smrt vozača.

Inače, u ovom trenutku postoje indicije da se vozač kamiona, sa sporednog puta u Stublinama, nebezbjedno uključivao na regionalni put, pa je svojim vozilom udario u prednju stranu autobusa koji se kretao iz pravca Stublina ka Obrenovcu.