Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća u hrvatskoj

U sudaru dva kombija i cisterne pune cementa poginuo vozač

cement-scaled

“Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane”

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći što se rano jutros, oko 5 sati, dogodila na cesti od Veprinca prema tunelu Učka u Hrvatskoj.

Prema prvim neslužbenim informacijama, ozljedama zadobivenim u sudaru podlegao je vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom pulske registracije, javlja lokalni portal Burin.

Prva dojava o nesreći došla je nekoliko minuta nakon 5 sati. U udesu su sudjelovala dva kombija i tegljač-autocisterna s tovarom cementa. Policija još uvijek rasvjetljava okolnosti nesreće, ali prva saznanja s mjesta događaja kazuju da se tragedija dogodila kada se teški kamion, što se kretao nizbrdo, u smjeru Matulja, sudario s jednim kombijem.

Nakon žestokog udara cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste. Tragična nesreća dogodila se na ravnom dijelu ceste.

Osim hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenisali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne postrojbe, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač.

“Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske firme”, izjavio  je jedan vozač koji je među prvima naišao na mjesto nesreće.

“Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane”, kazao je  sugovornik, dok je policija dovršavala uviđaj.