Globus

Hrvatska

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo državljanin BiH

11/06/2019

Kako su naveli, poginuo je jedan muškarac, a još tri osobe su povrijeđene

Iz Policijske uprave brodsko-posavske jutros su kratko izvijestili kako je jutros oko 5:40 došlo do teške saobraćajne nesreće kod Slavonskog Broda.

Kako su naveli, poginuo je jedan muškarac, a još tri osobe su povrijeđene.

U ranim popodnevnim satima objavili su više detalja teške nesreće, piše Index.hr.

“Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 5 sati i 40 minuta, zaprimio je dojavu o nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri su osobe povrijeđene”, piše policija.

Opisali su kako je došlo do nesreće.

“Policija je uviđajem utvrdila da je do nesreće došlo na način da je 23-godišnji vozač upravljao automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Ispred njega u istom smjeru se kretao teretni automobil hrvatskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.

U jednom trenutku zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila, 23-godišnji vozač je automobilom udario u stražnji dio teretnog automobila, a prilikom udara i zanošenja automobila, 44-godišnji suvozač (državljanin BiH) je ispao iz automobila i smrtno stradao, dok su 23-godišnji vozač, (državljanin BiH) 40-godišnja (državljanka BiH) i 21-godišnja (državljanka BiH) putnica iz automobila teško povrijeđeni, te su prevezeni u OB „Dr. Josip Benčević“ na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

Putnici u vozilu nisu koristili sigurnosni pojas. Policija protiv 23-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje nesreće u cestovnom prometu”, opisala je policija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.