Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

U toku proces oslobađanja državljanina BiH kojeg su zarobili pirati

26/09/2018

U toku je proces oslobađanja državljanina BiH koga su 23. septembra oteli nigerijski pirati sa još 11 članova posade teretnog broda “Glarus” švicarske kompanije “Massoel”, potvrđeno je Srni iz Ambasade BiH u Bernu.

“U toku je operacija oslobađanja zarobljenih sa broda `Glarus`, a radi bezbjednosti i zaštite otetih rečeno nam je da nas neće obavještavati o detaljima. Nemamo nikakvu informaciju i u statusu smo čekanja”, rečeno je iz Ambasade BiH u Bernu.

Prema istom izvoru, tek kada sve bude okončano i ljudi oslobođeni može se očekivati zvanična informacija.

Švajcarska brodska kompanija “Massoel ” potvrdila je ranije napad na svoj teretni brod “Glarus” u nigerijskim vodama, koji je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harkurta.

Nigerijska agencija za pomorsku upravu i bezbjednost objavila je da su sedmoro talaca Filipinci, po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunije, te da se i dalje smatraju nestalim.

Iz švicarske kompanije su naveli da su obavijestili porodice otetih te da sarađuju sa vlastima i stručnjacima da bi se obezbijedilo brzo i sigurno oslobađanje talaca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.