Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smrt novopazarca

U Ukrajini poginuo Emrah Zornić: Niko ne zna kako je završio na ratištu?

emrah zornic
Foto: Društvene mreže/Screenshot

Zornić je izgubio život u Ukrajini, dok je nesebično pružao pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u ovoj zemlji zahvaćenoj ratom

Emrah Zornić, mladi Novopazarac rođen 1995. godine poginuo je na ukrajinskom ratištu u službi Oružanih snaga Ukrajine, objavio je portal Sandžak danas.

Informacija da je poginuo je došla preko Facebook stranice u kojoj se traže srodnici poginulih vojnika u Ukrajini “Пошук людей під час війни”.

Prema informacijama portala Sandžak danas, Zornić je izgubio život u Ukrajini, dok je nesebično pružao pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u ovoj zemlji zahvaćenoj ratom. Porodica i prijatelji su u šoku, jer niko ne zna kako je ovaj Novopazarac završio u Ukrajini.

Okolnosti Zornićevog puta u Ukrajinu još nisu potpuno razjašnjene, poznato je da je kao mlađi punoljetnik radio na poslovima osiguranja, a kasnije se priključio Vojsci Srbije. Cijelo svoje djetinjstvo proveo je u novopazarskom naselju Hadžet, gdje je stekao ljubav i poštovanje svojih sugrađana.

Sandžački portali apeluju na sve političke faktore da pruže pomoć porodici i osiguraju prijenos posmrtnih ostataka Emraha Zornića kako bi bio ukopan u rodnom Novom Pazaru.