Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

U Zagrebu danas počinje masovna faza vakcinisanja

vakcinisanje hrvatska
20.02.2021., Cakovec- Pocelo cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kronicnih bolesnika na tri punkta u Cakovcu, Prelogu i Murskm Srediscu. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Za sada će 35 posto cjepiteljskih timova vakcinisati u svojim ordinacijama, dok će ostatak njih cijepiti na za to posebno određenim punktovima po gradu

Od danas Zagreb kreće s drugom, masovnijom fazom vakcinisanja starijih građana s hroničnim bolestima u koje je uključeno 400 liječnika opće medicine, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) angažirao je 400 liječnika opće medicine, od njih ukupno 500 koji rade na području Grada Zagreba, kako bi u ordinacijama i na 19 punktova počeli s drugom, masovnijom fazom vakcinisanja protiv koronavirusa.

Za sada će 35 posto cjepiteljskih timova vakcinisati u svojim ordinacijama, dok će ostatak njih cijepiti na za to posebno određenim punktovima po gradu.

Za cijepljenje je na raspolaganju oko 12.000 doza cjepiva AstraZenece, s tim da HZJZ očekuje kako će danas ili sutra stići najavljene doze Moderninog cjepiva.