U Zagrebu uhapšen pripadnik zloglasne italijanske mafije

hrvatska mafija

Pred njim je 10 godina, tri mjeseca i 16 dana zatvora koje mora odslužiti zbog kriminalnih grijehova iz prošlosti,

Claudio D’Este (72), bivši član zloglasne venetske bande Mala del Brenta, odlučio je Novu godinu provesti u Zagrebu, s porodicom i rođacima. Ali, zahvaljujući zagrebačkim policajcima i njihovim italijanskim kolegama iz Venecije i Trsta, penzionisani , okorjeli recidivist s potjernice ušao je u 2019. godinu u lisicama, i to u policijskoj stanici. Uhapsili su ga na Kajzerici.

Naime, pred njim je 10 godina, tri mjeseca i 16 dana zatvora koje mora odslužiti zbog kriminalnih grijehova iz prošlosti, tačnije šverca narkotika. Zahvaljujući njemu u talijansku regiju Veneto “slijevale” su se velike količine kokaina, ali i heroina, javlja Jutarnji list.

Bio je među vodećim dilerima u toj mafijaškoj organizaciji koja je pod vodstvom Felicea Maniera, zvanog Anđeosko lice, opskrbljivala taj dio Italije drogom iz inostranstva.

Posljednji dvadesetak godina skrivao se u Hrvatskoj, a unazad jednog desetljeća skrasio se na Kajzerici sa suprugom Snježanom koju je upoznao u vlastitom casinu u Istri. Samo 10-ak sati prije ponoći na Silvestrovo, uhapšen je. Kod sebe je imalo lažne italijanske dokumente pa samim time nije za isključiti da je imao i dalje razne pomagače koji su mu, na različite načine, pomogli u bježanju.

Stanovnici Kajzerice hapšenje Talijana s nevjericom komentiraju jer im se nije činio kao neko tko iza sebe ima kriminalnu prošlost. O njemu, iskreno će, baš puno i ne znaju iako im je u susjedstvu od 2007. godine, piše Jutarnji.