Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

U zaključanoj kući pronađena dva muška leša

djurdjevac uvidjaj

Vrata kuće bila su zaključana, a vatrogasci su u kuću ušli kroz balkon na spratu

Mrtva tijela dvojice muškaraca srednjih godina pronađena su sinoć u porodičnoj kući u Novom Virju kod Đurđevca, javlja Podravski.

Uzrok njihove smrti nije poznat, a kako Podravski saznaje, na tijelima nema tragova nasilne smrti i krvi. Čini se da nije riječ o kaznenom djelu.

“Jučer, 20. februara, oko 21 sat u Novom Virju u Ulici Drenovica u kući pronađena su mrtva tijela 56 i 61 – godišnjaka. Obavljenim uviđajem i pregledom tijela od strane mrtvozornika nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na sumnjivu smrt, dok je smrt nastupila između 1. i 20. februara. Tijela su prevezena na Odjel Patologije Opće bolnice Koprivnica radi vršenja obdukcije”, javlja policija.

Policija je sinoć oko 23 sata saopštila da je naložena obdukcija tijela kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti. Nije isključeno da su se muškarci nečim otrovali.

Podravski saznaje kako je riječ o prijateljima koji su često bili zajedno – stanaru Marinku (56) i njegovom prijatelju Stjepanu (61).

Na terenu su ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i kriminalističke policije.

Čini se kako su muškarci u kući duže vrijeme mrtvi. Jedan od susjeda otkrio je za Podravski da je policiju jučer poslijepodne alarmirala kćerka Marinka čiji je otac kao podstanar živio u toj kući. Kćerka živi na području Zagreba, a kako joj se otac već dvadeset dana nije javljao, odlučila je doći u Novo Virje. Navodno se popela na balkon i kada je vidjela tijela odmah je nazvala policiju.

Vrata kuće bila su zaključana, a vatrogasci su u kuću ušli kroz balkon na spratu.

U kući nema plina tako da trovanje plinom nije uzrok smrti.

Policija je oko 23 sata saopštila da je naložena obdukcija tijela kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti. Niko nije želio odgovoriti na pitanje je li bilo vidljivih tragova nasilne smrti.

Kako neslužbeno doznaje epodravina, na podu gdje su pronađeni muškarci bilo je krvi, kao i na Stjepanovoj ruci.

“Ušao sam u sobu čim je Marinkova kćerka došla po mene. Prizor je bio strašan. Stjepan je ležao na krevetu, Marinko na podu, glavom prema hodniku, iza stola. Na Stjepanovoj ruci i kraj kreveta je bilo krvi”, kazao je za epodravinu čovjek koji je prvi ušao na mjesto događaja.