Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Belgorod

U zračnom napadu pogođena električna podstanica u ruskom gradu blizu granice sa Ukrajinom

pozar belgorod

To je bio drugi dan zaredom da je oblast Belgoroda granatirana

Električna trafostanica u ruskom gradu Belgorodu zapalila se nakon što je pogođena u ukrajinskom vazdušnom udaru, rekao je guverner regije Vjačeslav Gladkov, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Video snimci i fotografije koje su lokalni stanovnici objavili na društvenim mrežama pokazuju kako je zgradu trafostanice zahvatio požar. Gladkov je objavio i fotografije požara, za koji je rekao da je stavljen pod kontrolu u kasnim popodnevnim satima 14. oktobra.

Deo grada, koji se nalazi preko granice od Harkiva na severoistoku Ukrajine, ostao je bez struje. “Pokušaćemo da saniramo svu štetu što je pre moguće”, naveo je Gladkov u Telegramu. On je rekao da su druge ukrajinske rakete pogodile železničku prugu i oštetile nekoliko električnih vodova, ometajući železnički saobraćaj na nekoliko sati. Oružane snage Ukrajine nisu komentarisale napad.

To je bio drugi dan zaredom da je oblast Belgoroda granatirana. Navodni ukrajinski napad 13. oktobra uništio je tamošnje skladište municije, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Istog dana raketa je uništila gornji sprat jedne stambene zgrade u gradu Belgorodu, ali nije bilo povređenih.