Globus

Strava u Rusiji

Ubacio unuka u peć “jer je vidio đavola u njemu”

28/04/2019

Zgrabio je malenog dječaka od svoje žene i istjerao ju iz kuće

Neimenovani muškarac (51) i njegova žena su u svojoj kući u Omsku, u jugoistočnom Sibiru, čuvali dijete svojoj kćerki (21) koja je za to vrijeme radila.

Umjesto da se posvete dvogodišnjem djetetu imali su zajedničku pijanku. Djed je navodno prije toga pio više dana zaredom.

U jednom trenutku ušao je u delirij i učinilo mu se da je ugledao đavola u djetetu. Zgrabio je malenog dječaka od svoje žene i istjerao ju iz kuće, da bi ga zatim bacio u goruću peć kako bi ga ubio i ‘zaštitio od đavola’.

Baka i jedna komšinica ubrzo se upale u kuću i spasile dječaka koji je sve  vrijeme vrištao od boli. Nedugo zatim policija je uhapsila djeda, za kojega kažu da je bio pod snažnom intoksikacijom alkoholom.

– Prestrašna priča. Ovo je poput nečega što bi Gestapo napravio – rekao je šef ambulante koja je zaprimila dječaka.

Dječak je trenutno na intenzivnoj njezi u izuzetno nestabilnom stanju jer je dobio teške opekline na preko 50% tijela.

– U teškom je stanju. Prerano je za ikakva predviđanja. Pri nošenju s takvim opekotinama nemoguće je razumjeti njegovo stanje koje se može rapidno pogoršati. Ljekari trenutno rade sve da bi olakšali djetetovu patnju. – izjavila je Svjetlana Ospjenikova, glasnogovornica regionalnog zdravstvenog odjela u Omsku.

Djed čeka suđenje i ako ga se osudi njega čeka dugogodišnji zatvor.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.