Globus

Ubica bebe hladnokrvno pitao: Kako su mi djeca?

24/02/2017

Dejan Krstičić (35), koji je izbo do smrti svoju bebu i drugu pokušao da ubije, nije odgovorio praktično ni na jedno pitanje tužioca u vezi sa zločinom. Usred saslušanja svog advokata – potpuno hladnokrvno – doslovce je upitao: “Kako su mi djeca, šta rade?”

Krstičić je praktično satima šutio na saslušanju i po utiscima svih učesnika postupka, djelovao kao da je „nesvjestan zločina“, ali je sve i šokirao jednim pitanjem, piše Blic.

Prema riječima advokata Jakupa Ramadanija, koji je Krstičiću dodijeljen po službenoj dužnosti, ubica je dao iskaz prilikom saslušanja u tužilaštvu, ponašao se pristojno i nije imao ispade.

– Zbog toga sam se protivio da mu bude određen pritvor do 30 dana. Predložio sam da bude pušten u kućni pritvor, ali je taj prijedlog odbijen. Zatražio sam od tužioca da se obavi psihijatrijsko vještačenje mog klijenta. On nije svjestan šta je učinio. U jednom trenutku sam ga pitao: “Znaš li šta si uradio?”, na šta mi je odgovorio da ne zna. Poslije toga me je pitao kako su mu djeca kao da se ništa nije dogodilo – kaže Ramadani.

Advokat dodaje da je Krstičić prijavljen za dva krivična djela: teško ubistvo i ubistvo u pokušaju.

U tužilaštvu potvrđuju da je saslušanje obavljeno u utorak, te da Krstičić zaista nije odavao utisak da je svjestan šta je učinio.

– Sjedio je potpuno nezainteresovano i samo šutio. Rečeno mu je da mu je jedno dijete mrtvo, drugo u bolnici, ali on je šutio bez ijedne reakcije, potpuno bezosjećajan – kažu za “Blic” u tužilaštvu u Uroševcu, gdje potvrđuju da će uslijediti vještačenje Krstičića.

Ana Krstičić, majka bebe Nemanje, koju je u ponedjeljak uvečer ubio Dejan, i njegovog brata blizanca Danila, koji se oporavlja u niškoj bolnici, još uvijek ne zna da joj je jedno dijete sahranjeno.

Anin otac i deda nesrećnih beba Dragan Kuzmanović za “Blic” kaže da su Ana, kao i cijela porodica i dalje u šoku nakon tragedije koja se desila u njihovoj porodičnoj kući u Štrpcu.

– Ana još ne zna da joj je sin Nemanja sahranjen. Sutra supruga i ja idemo kod nje u Niš. Tamo ćemo prvo da razgovaramo sa psihijatrom i da sa njim dogovorimo kako ćemo joj reći. Počela je da doji drugog sina Danila i mora da sačuva mlijeko. Sve ovo je preveliki šok za nju i više ništa ne smije da je uznemiri – kaže za “Blic” Dragan Kuzmanović, deda po majci dvojice blizanaca koje je otac Dejan Krstičić napao nožem u porodičnoj kući u Štrpcu.

Da podsjetimo, Dejan je u ponedjeljak uvečer, bez ikakvog povoda, poslije večere uzeo kuhinjski nož i nasrnuo na svoje blizance stare svega 40 dana. Nemanju je ubio, a Danila je majka uspjela da spasi sigurne smrti. Dejan je poslije rođenja djece promijenio ponašanje. Plašio se da će mu “Albanci oteti djecu i izvaditi im organe”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.