Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubica Ivanovića bio maskiran, pobjegao u “opelu” koji je kasnije pronađen zapaljen

uvidjaj-radulovic-(1)
Foto: Novosti.rs

U Kosovskoj policijskoj službi Srni je rečeno da je napadač koji je jutros ubio Olivera Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, prema izjavama očevidaca, bio maskiran, a pretpostavlja se da je sa lica mjesta pobjegao vozilom “opel astra”, koje je pronađeno zapaljeno.

Iz policije navode da je, prema tvrdnjama očevidaca, napadač nosio crnu kapu i crnu jaknu.

Policija je blokirala sve izlazne puteve iz sjevernog dijela grada, te apeluje da građani ostanu mirni i ne podliježu priticima.

Foto: Novosti.rs

“Više detalja biće saopšteno po završetku uviđaja, koji je u toku”, rekao je Srni Željko Bojić, šef operative Kosovske policijske službe za region sjever Kosova.

Nebojša Vlajić, advokat ubijenog Ivanovića, rekao je Srni da je Oliver Ivanović jutros pogođen sa više metaka i da je imao više prostrelnih rana na grudnom košu.

Specijalne jedinice Kosovske policijske službe su, prema nezvaničnim informacijama, na mjestu napada pronašle tri čahure.

Oliver Ivanović teško je ranjen kada je na njega rano jutros u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pucalo nepoznato lice. Napad na Ivanovića dogodio se u 8.15 časova ispred kancelarije Zavoda za zapošljavanje u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, u kome je radio.

Srpski političar ubijen ispred prostorija svoje stranke