Globus

crnogorska policija

Ubica iz Cetinja imao zakazan ljekarski pregled: “Zadnjih dana pokazivao promjene ponašanja”

13/08/2022
Foto: Screenshot

Na pitanje da li je otkriven motiv jučerašnjeg zločina koji je na Cetinju izvršio Borilović, Bošković kaže da su istražne mjere i aktivnosti još uvijek u toku, prenosi RTCG

Aleksandar Bošković, načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala MUP-a Crne Gore rekao je da je Vuk Borilović koji je u centru Cetinja ubio deset sugrađana, a ranio njih šest, za juče imao zakazan ljekarski pregled.

Na pitanje da li je otkriven motiv jučerašnjeg zločina koji je na Cetinju izvršio Borilović, Bošković kaže da su istražne mjere i aktivnosti još uvijek u toku, prenosi RTCG.

“Preliminarno možemo da potvrdimo da je Borilović posljednjih dana pokazivao određene promjene ponašanja. Zbog toga je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan ljekarski pregled”, naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Načelnik Bošković je potvrdio da je obudukcija tijela Borilovića završena.

“Međutim, ja u ovom trenutku ne moguda iznosim više detalja bez odobrenja Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT). Nalaz će biti dostavljen VDT. Na tijelu izvršioca zločina ima više povreda od vatrenog oružja, ali u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja”, rekao je Bošković.

Ponovio je da za sada policija ne može da govori o tome da li je smrt Borilovića nastupila od posljedica ranjavanja od strane policije ili Cetinjanina N.K.

Bošković podsjeća da je u 15.30 časova policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave, da je po dolasku na mjesto pucnjave policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao i na njih.

“Poslije toga su se stekli svi zakonski uslovi da policija uzvrati paljbu. Ispaljeno je 20 projektila, a u razmjeni vatre ranjen je i jedan policajac”, rekao je Bošković.

Cetinjanin koji je pucao u Borilovića nedostupan

Bošković je potvrdio da Cetinjanin N.K., koji je pucao juče na ubicu Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji i još uvijek nije ustanovljeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

“Preduzimaju se određene mjere i radnje da bi se obezijedilo prisustvo N.K. u čitavom ovom postupku”, kazao je Bošković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.