Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monstrum uputio prijetnju djevojčici prije nego što joj je ubio majku

SINISA

“Mama, mama! Hoću mamu, neću ovo”, jecaji i vapaji malene Marije (12), kćerke iz prvog braka ubijene Biljane Mijatović (30), odzvanjali su juče Novim grobljem u Pančevu.

Njena majka Biljana sahranjena je jučer nešto poslije 13 sati na groblju u Pančevu, dan nakon što ju je nožem nasmrt izbo njen nevenčani suprug Siniša Radovančev (50). Na vječni počinak nesretnu ženu koja se prije samo dvadesetak dana po drugi put porodila ispratilo je stotinak prijatelja i članova porodice, sa njenom starijom kćerkom Marijom (12) na čelu, piše Blic.

Nesretna djevojčica, ujedno je i svjedok krvavog pira u kojem je prije samo tri dana ostala bez majke.

Kako Blic saznaje, tog 21. novembra monstruozno ubijena Biljana proslavljala je 30. rođendan sa prijateljima i porodicom među kojima su bila i njena djeca – Marija i novorođenče. Odmah pošto su se gosti razišli, Siniša i Biljana počeli su sa žustrom svađom.

VEZANI TEKST Zbog rečenice koju je izgovorila zario joj nož u srce na njen rođendan

– Mala Marija čula je buku koju su pravili njena majka i očuh. Izašla je iz sobe da vidi šta se dešava. Kada je izašla iz svoje sobe, vidjela je svog očuha Sinišu kako u ruci drži nož. Siniša, pošto ju je ugledao, nasrnuo je na nju i vikao: “Idi u sobu da tebe ne bih prvo zaklao”, priča izvor Blica upoznat sa dešavanjima tog kobnog dana kada je monstrum lišio života majku dvoje maloljetne djece.

Kako objašnjava Blicov izvor, prestravljena djevojčica je otrčala u sobu i pošto je zatvorila vrata čula je vrisku.

– Marija je ispričala da je odmah znala da je Siniša ubio njenu majku. Odmah je pozvala policiju. Nekoliko minuta kasnije izašla je iz sobe i ugledala Biljanu kako leži mrtva – priča sagovornik Blica.

Prema njegovim riječima, ubica je tada već izašao iz stana.

– Djevojčica je ispričala da je nju i sestricu Siniša zaključao kada je izlazio i ostavio u stanu sa mrtvom majkom. Kako je imala rezervni ključ, odmah je uzela sestricu i njene stvari i otišla kod bake. Jadno dijete je preplašeno. Boji se, stalno priča da se plaši da će Siniša i nju da zakolje kada izađe iz zatvora – kaže sagovornik Blica.

Upravo u vrijeme kada je sahranjivana Biljana, njen nevjenčani suprug Siniša Radovančev koji je osumnjičen za ubistvo priveden je na saslušanje u pančevačko Više tužilaštvo.

On se branio ćutanjem, nakon čega je tužilaštvo uputilo prijedlog da mu se odredi pritvor do 30 dana zbog uznemirenja javnosti , o čemu odlučuje Viši sud.

Podsjetimo, Biljanu je u noći 21. novembra Siniša ubio ubodom nožem u srce u stanu u Pančevu u Savskoj 10, gdje su stanovali kao podstanari.