Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio bivšu djevojku, pa pojeo dijelove njenog tijela

ubistvo kan444

Joseph Oberhansley (36), koji je već odslužio kaznu zbog ubistva bivše djevojke, provalio je 2014. godine bivšoj zaručnici u stan i izbo ju do smrti, a zatim pojeo dijelove tijela, prenosi Mirror.

Suđenje je, zbog optuženikovog psihološkog stanja nekoliko puta odgađano. Iako je pred sudijom kazao da se osjeća potpuno sposoban pratiti suđenje, sada su ga ponovno poslali na još jednu psihijatrijsku procjenu.

Podsjetimo, prema izvještajima policije, nekoliko sati prije napada Tammy Jo Blanton (46) je zvala policiju i prijavila da Oberhansley pokušava provaliti u njen stan. Policija je došla i razgovara s Oberhansleyjem, koji je nakon razgovora s njima, mirno otišao. Međutim, samo nekoliko sati kasnije Oberhansley se vratio, provalio u stan i ubio Tammy Jo. Zabrinuta kolegica nazvala je policiju, nakon što se Tammy nije pojavila na poslu. Policija je njeno unakaženo tijelo našla ispod platna u kadi.

Prema sudskim izvještajima, istražitelji su kasnije pronašli ‘tanjir s kostima lobanje i krvlju’ te kliješta s tragovima krvi.

Oberhansley terete za provalu, ubistvo i zlostavljane trupla. Sudac je zatražio psihijatrijsku procjenu iako je optuženi rekao da je sposoban za suđenje.

Oberhansley, već osuđen za ubistvo prijašnje djevojke, a ponovno je uhapšen nakon što je policija otkrila Tammyno tijelo. Prema policijskom izvještaju Oberhansley je imao svježu ranu na šakama, što je navelo policajce prema njemu. Policajac koji je pronašao Tammy tvrdi kako joj je lobanja bila smrskana.

Obdukcija je pokazala da je 46-godišnjakinja preminula od višestrukih udaraca u glavu, vrat i prsa, te da su srce, pluća i dijelovi mozga nedostajali. Policija tvrdi da je Oberhansley priznao da je uklonio navedene organe prije nego ih je skuhao, a neke dijelove tijela je pojeo sirove.

Kad je stupio pred sudiju Vicki Carmichael, optuženi je povukao svoju izjavu te je dodao da nije mogao počiniti zločin.

Nakon pročitane optužnice Oberhansley je izjavio ‘To nije moje ime. Očito je da imate pogrešnog čovjeka.’ Tvrdi da je njegovo pravo ime Zeus Brown te da ne zna koliko ima godina, i je li uopće američki državljanin.

Oberhansleyeva zločinačka prošlost je duga, a započinje 1998. godine nakom što je ubio tadašnju djevojku Sabrine Elder (17) te za nanošenje teških fizičkih ozljeda vlastitoj majci. Osuđen je na 14 godina zatvora, te je 2012. pušten na slobodu. Inače, Sabrine je, svega nekoliko dana prije nego ju je ubio, rodila njegovo dijete. U julu 2014. godine Oberhansley je uhapšen zbog prebrze vožnje. Tammy Jo Balton je tada platila jamčevinu i rekla: ‘Ja sam mu zaručnica.’