Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio komšiju policajca jer mu je prigovorio što puca po dvorištu

duga resa – ubistvo

U ranim jutarnjim satima u subotu završen je uviđaj ubistva u Donjem Mrzlom Polju u Hrvatskoj, u dvorištu 60-godišnjeg osumnjičenika Z.J., gdje je ubijen 46-godišnji dugoreški policajac M.B. koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Ubistvo dugoreškog policajca zbilo se u petak oko 19:40 sati u Donjem Mrzlom Polju na području Duge Rese, izvijestila je oko 22 sata karlovačka policija.

“Osumnjičenik je na obradi u policiji, a tokom dana predložit ću sucu istrage 30-dnevni pritvor”, rekla je zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš Šumonja, potvrdivši da je ubica uhapšen u kafiću s druge strane Mrežnice, odnosno uz glavnu cestu, gdje je, kako je rekla, “otišao na kafu nakon što je ubio komšiju i preplivao Mrežnicu’.

M.B je puščanim metkom pogođen u glavu te je poginuo na mjestu događaja. Neslužbeno se doznaje da je Z.J. najprije pucao iz kuće u dvorište, što je čuo M.B., koji je došao i prigovorio mu, a potom ga je Z.J z puške ‘papovke’ upucao u glavu, i na mjestu usmrtio.

Nakon ubistva, kao da se prije ništa nije dogodilo, ubica je preplivao rijeku i sjeo na kafu na terasu obližnjeg kafića, gdje je i uhapšen. Mjesto hapšenja je ograđeno policijskim trakama, jer je ubica kod sebe imao pušku iz koje je ubio policajca i pištolj.