Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio starca koji je skupljao boce: Da sam barem nekog mlađeg crnca

james345

Rasistički ubica James Harris Jackson (28) izjavio je da žali što umjesto Timothyja Caughmana (66) nije ubio nekog mlađeg i uspješnijeg crnca, prenosi Independent.

U razgovoru za New York Daily News rekao je da je slučajno odabrao starca koji je u tom trenutku skupljao boce, ali nije primijetio da je starije dobi.

Zatim je rekao da bi puno radije ubio “mladog tipa” ili “uspješnog starijeg crnca koji hoda uz plavušu”, a razlog tome je njegova mržnja prema međurasnim parovima.

Okružna tužiteljica Joan Illuzi rekla je da je Jackson došao u New York kako bi ubio što više Afroamerikanaca, ali se predao prije nego je ubio drugog. Također je izjavila da bi Jacksona zbog ove namjere mogli optužiti za terorizam.

Jackson je služio u američkoj vojsci između 2009. i 2012. kao obavještajni analist te je nagrađen mnogim medaljama. Izjavio je da mu je vojna obuka pomogla u planu za ubijanje Afroamerikanaca.

Tvrdi da je rasističke misli imao od svoje treće godine, ali njegova je obitelj bila “toliko liberalna” da je istomišljenike potražio na internetu.

“Bijela rasa izumire… Nikoga nije briga za vas, crnce nije briga za vas”, izjavio je Jackson iz zatvora Rikers Island.