Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobro pripremljen zločin

Ubistvo porodice Đokić je detaljno isplanirano, policija otkrila nove informacije

auto porodica đokić – telegraf

Tijela Gorana, njegove supruge Gordane i njihove kćeri Lidije, kojima se u nedjelju izgubio svaki trag, pronađena su jučer oko podne spaljena u jami prekrivenoj daskama

Policija i jutros pretražuje teren na području Aleksinca u potrazi za dokazima koji bi mogli otkriti tko je i kako ubio tročlanu porodicu Đokić, čija su tijela jučer pronađena kod sela Moravac nakon višednevne potrage, javljaju mediji u Srbiji.

Podsjetimo, tijela Gorana, njegove supruge Gordane i njihove kćeri Lidije, kojima se u nedjelju izgubio svaki trag, pronađena su jučer oko podne spaljena u jami prekrivenoj daskama.

Pripremljen zločin

Direktor policije Vladimir Rebić u gostovanju na TV Prva kazao je da je očigledno da je riječ o dobro pripremljenom zločinu, s obzirom na to da je ubica bio potpuno opremljen kako bi spalio tijela.

“Ne bih mnogo želio otkriti, ali se očigledno radi o dobro pripremljenom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve”, kazao je.

On je dodao i da je ubica očigledno mislio na sve, jer je na pola puta između Moravca i Tešice policija pronašla balone koje je Goran nosio u svom Passatu.

“Goran je u automobilu imao balone koje je nosio i u njih sipao vodu. Počinilac zločina je shvatio da bi oni mogli da mu smetaju, te ih je izbacio negdje na pola puta između mjesta gdje su sakrivena tijela i mjesta na kojem je spaljen automobil”, objasnio je Rebić.

On je dodao da su Goranovi poznanici naveli da je bio izuzetno obazriv čovjek, te ne može sa sigurnošću kazati je li poznavao ubicu, ili je nekom prisilom natjeran da zaustavi vozilo.

Goran Đokić, kako se već pisalo, imao je mjenjačnicu u centru Aleksinca. Ista je opljačkana 2017., sad je otkriveno.

Teorija s više ubica

Iako policija o tome ne govori, srpski mediji pišu kako je moguće da se radi o više počinitelja. Razlozi još uvijek nisu poznati. Kao jedan od izglednih motiva spominje se koristoljublje. Navodno je Goran znao novac posuđivati s kamatom pa je tako, pišu srbijanski mediji, nedavno nekome posudio 15.000 eura. To bi moglo imati veze s ovim događajem. S druge strane, Goran je navodno kod sebe imao veću količinu novca.

Tijela Gorana, njegove supruge Gordane i njihove kćeri Lidije, kojima se u nedjelju izgubio svaki trag, pronađena su jučer oko podne spaljena u jami prekrivenoj daskama.

Deset kilometara dalje policija je jučer rano ujutro pronašla njihov automobil koji je također zapaljen i ostavljen u šumi kod sela Tešica kako bi bio ga bilo što teže pronaći.

Srbijanski mediji pišu da su tijela bila gotovo neprepoznatljiva. Goran je identificiran po otisku prsta, a žena po narukvici koju je nosila. Policija sumnja da su Đokići ubijeni istu noć kad im se izgubio trag.