offenbach

Ubistvo u kafiću u Njemačkoj kojeg drži muškarac iz BiH, poznat i identitet žrtve

off

U toku je velika potraga, a angažiran je i policijski helikopter. Glasnogovornik je u ponedjeljak rano ujutro (12. septembra) rekao da se potraga nastavlja velikim intenzitetom

U nedjelju navečer (11. septembra) u Offenbachu na Majni ubijen je 48-godišnji muškarac. Glasnogovornik policije kazao je kako je još jedan muškarac teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu, javlja Fenix magazin.

Prema informacijama policije, navodni počinitelj je trenutačno u bijegu. U toku je velika potraga, a angažiran je i policijski helikopter. Glasnogovornik je u ponedjeljak rano ujutro (12. septembra) rekao da se potraga nastavlja velikim intenzitetom.

– Prema trenutnom statusu istrage, osim dviju žrtava i počinitelja, u incidentu nisu sudjelovale druge osobe. Još nije poznato koliko je hitaca ispaljeno. Pucanj je ispaljen nešto poslije 20 sati u baru “Black Diamond”, rekao je glasnogovornik policije.

Bar u ulici Friedhofstraße u središtu Offenbacha bio je kasno navečer uglavnom ograđen policijskom trakom upozorenja, a unutra su se mogli vidjeti policajci. Policijski auto blokirao je ulicu pokraj bara.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijen je Aleksandar D. (48)

Policija je bila na licu mjesta sa brojnim snagama, a dežurala je i savezna policija. Policajci su svjetiljkama pretraživali obližnju željezničku prugu. Iznad središta grada kružio je policijski helikopter.

– Pozadina pucnjave još je potpuno nejasna. Svi koji su vidjeli sumnjive osobe ili vozila u blizini mjesta zločina neka to prijave, saopćila je policija.

Policija je pozvala ljude da izbjegavaju to područje. Osim toga, putem aplikacije Hessenwarn zamolila je stanovništvo da u svoje automobile ne primaju one koji stopiraju. Ured javnog tužitelja u Offenbachu namjerava objaviti daljnje detalje o pucnjavi u ponedjeljak tijekom dana.

Kako javlja Avaz, bar “Black Diamond” je prije desetak dana otvorio je Zoran K. iz Zvornika sa suprugom Šejlom. Zoran je bio poznat od prije kao vlasnik nekadašnjeg veoma popularnog i posjećenog kafe bara, a kasnije i diskoteke “Sunse At Night”, koji su se također nalazili u Offenbachu.