Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Ljubav je zakon"

Učesnici Prajda u Beogradu održali protestnu šetnju, imaju zahtjev i od Vučića

beograd-prajd

“Od Skupštine tražimo da se ne foliraju, da dignu ruke i da usvoje Zakon (o istopolnim zajednicama). Od predsjednika tražimo da ga potpiše, jer je zakon u skladu sa Ustavom”, rekao je Goran Miletić iz organizacije Beograd Prajda 2021

Pod sloganom “Ljubav je zakon” učesnici Prajda održali su protestnu šetnju centrom Beograda. Cilj Prajda je da LGBTI+ zajednica u Srbiji skrene pažnju na slučajeve nasilja i diskriminacije, a jedan od glavnih zahtjeva ovogodišnjeg Prajda je usvajanje Zakona o istopolnim zajednicama, piše Radio Slobodna Evropa.

Zahtjevi Prajda pročitani su tokom šetnje centrom Beograda, ispred Vlade i Skupštine Srbije.

“Od Skupštine tražimo da se ne foliraju, da dignu ruke i da usvoje Zakon (o istopolnim zajednicama). Od predsjednika tražimo da ga potpiše, jer je zakon u skladu sa Ustavom”, rekao je Goran Miletić iz organizacije Beograd Prajda 2021.

Prajd obezbjeđuju policijski kordoni, a policija ne dozvoljava prilaz parku Manjež gdje je u toku žurka Prajda.

U centru grada je u toku i protest desno orijentisanih organizacija, pod nazivom ‘Antiglobalistički protest’.

Taj skup je usmjeren protiv COVID-19 mjera i vakcinacije, ali su se sa njega mogle čuti i uvrede upućene LGBTI+ zajednici.
Policija ne dozvoljava učesnicima tog protesta da priđu mjestu gdje se održava Prajd. Učesnici desničarskog skupa su policiju gađali jajima.