Srbija

Ugašen požar u fabrici u Čačku, evakuisano tridesetak građana

Cacak-eksplozija (1)

Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letjelice nadlijetale su krug fabrike

U Čačku je noć protekla bez novih detonacija i incidenata, nakon što se sinoć dogodila snažna eksplozija u fabrici “Sloboda”, u kojoj je lakše povrijeđeno troje radnika. Požar u fabrici je ugašen, a 11 porodica iz obližnjih naselja je evakuisano. Bespilotne letjelice nadlijetale su krug fabrike. Ulazak stručnih ekipa na teren tek 24 sati nakom posljednje detonacije.

Požar u čačanskoj fabrici “Sloboda” je ugašen, nakon sinoćnje snažne eksplozije. Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije “Sloboda” i od Sektora za vanredne situacije.

Noćas nije bilo detonacija. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letjelice nadlijetale su krug fabrike, javlja dopisnik RTS-a iz Čačka.

U magacinskom prostoru fabrike “Sloboda” u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povrijeđena tri radnika, uglavnom su to sitne posjekotine najvjerovatnije uslijed pucanja stakla.

Evakuisano je 11 porodica, odnosno oko tridesetak građana koji žive u blizini čačanske fabrike.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smještaj kod rođaka ili prijatelja. Gradonačelnik ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani.

Miroslav Petrović dodaje da nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.