Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugledni britanski političar tinejdžerki slao “prljave” poruke

simon652_989987S1

Britanska tinejdžerica Sophena Houlihan (17) kazala je kako je postala metom napaljenog laburista i oca dvoje djece, Simona Danczuka (49), nakon što ga je molila da ju zaposli u uredu svoje izborne jedinice.

Danczuk, koji je svojevremeno pokrenuo kampanju protiv zlostavljanja djece, počeo je slati eksplicitne poruke maloljetnoj Sopheni u srpnju, nedugo nakon što se rastao od svoje supruge Karen (32), poznatoj po objavljivanju zanimljivih selfija na Twitteru.

U septembru joj je Danczuk sugerirao da se nađu, a onda ju je zatražio njezinu fotografiju. Jednom prilikom napisao joj je da je napaljen i da ga ona ometa u pisanju svoje knjige

Nakon što joj je ponudio savjet kako da uđe u politiku, Sophena tvrdi kako su njegove poruke postale sve degutantnije i kako ju je član parlamenta tražio njezine slike, govorio joj kako je zgodna i pitao je želi li da ju “spenka” kako bi ju ukrotio.

Houlihan je kazala kako je bila polaskana time, jer mu se divila, ali da su potom poruke postale još “seksualnije”‘ i kako joj je to bilo previše pošto je on “dovoljno star da joj može biti tata”.

Poruke koje je Simon slao Sopheni vidjela je njegova nova djevojka Claire Hamilton (32) koja ga je nakon toga ostavila jer vjeruje kako ova tinejdžerica nije jedina kojoj se Simon “upucavao” na internetu.

– Nisam mogla vjerovati kad mi je prvi put poslao zločestu poruku. Bila sam u šoku. Ipak je on zastupnik i ne bi se tako trebao ponašati. Uostalom, tek je prekinuo s Karen i počeo hodati s Claire – kazala je Sophena koja je s laburistom flertovala i izmjenjivala poruke oko tri puta sedmično.

U septembru joj je Danczuk sugerirao da se nađu, a onda ju je zatražio njezinu fotografiju. Jednom prilikom napisao joj je da je napaljen i da ga ona ometa u pisanju svoje knjige.

Danczuk je navodno bio zabrinut da će “upasti u nevolje” ako kaže nešto delikatnije pa joj je samo predlagao da se sastanu.

To se nikad nije dogodilo, no protiv njega je pokrenuta istraga, a maloljetna Houlihan kontaktirana je kako bi se uvjerili da ju zastupnik nije “zlostavljao”. Ipak, izvor blizak Danczuku kazao je kako policija nije ustvrdila da je to tome riječ. Sam Danczuk odbio je komentirati slučaj.