Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen “argentinski Fritzl”: Vlastitu kćer silovao 20 godina

argentina

Argentinska je policija uhapsila 56-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je 20 godina sustavno silovao vlastitu kćer, koja mu je tokom tog razdoblja rodila čak sedmero djece.

Kako javlja list El Tribuno, čije pisanje prenosi britanski Independent, do hapšenja je došlo nakon što je osumnjičenikova 31-godišnja kći došla na liječnički pregled s jednim svojim djetetom. Kada su je u bolnici pitali ko je djetetov otac, ona im je rekla da je riječ o osobi koja je i njezin biološki otac.

Doktori se zatim stupili u kontakt s policijom, a žena je na ispitivanju ispričala da je bila silovana od svoje devete godine života te da je, osim djeteta s kojim je došla u bolnicu, rodila još šestero djece. Sva su začeta silovanjem.

Navodno je kazala da je zlostavljanje započelo nakon smrti njezine majke. Otac joj je tada rekao da mora preuzeti ulogu njegove ‘nove žene’.

“Zlostavljao me od moje devete godine. Mlatio me i ganjao letvom po kući kad god bi me vidio da sam se upustila u neki razgovor sa susjedima ili jednostavno kad god bi me poželio zlostavljati”, rekla je 31-godišnjakinja, čiji identitet nije objavljen.

“Stalno mi je prijetio, bojala sam se za vlastiti život. Rekao mi je da će me ubiti ako kažem nešto bilo kome. I sada se bojim za život i za život svoje djece jer mi prijete njegovi rođaci, traže da povučem sve optužbe, uopšte ih nije briga što se dogodilo”, dodaje 31-godišnjakinja.

“Dabogda trunuo u zatvoru, želim pravdu!”, zaključila je.

Argentinska je policija objavila da je nalog za hapšenje 56-godišnjaka, kojeg su neki već prozvali ‘argentinskim Fritzlom’, izdan tokom decembra, ali da se on skrivao sve do prošle sedmice, kada je pronađen nakon velike potrage.

Navodno zlostavljanje odvijalo se u turističkom gradiću Las Termas de Rio Hondo u sjevernom dijelu Argentine. Žena tvrdi da su njezina djeca bila prisiljena gledati napastovanje.