Uhapšen dok je postavljao bombu pod automobil (VIDEO)

crna gora
Foto: Vijesti.me

Crnogorska policija deaktivirala je danas eksplozivnu napravu postavljenu ispod vozila u podgoričkom naselju Zabjelo i tom prilikom uhapsila 25-godišnjeg D. D. iz Berana a nastanjenog u Podgorici, člana jedne organizirane kriminalne grupe, dok se za još jednom osobom traga.

Policija je dobila informaciju da se na parkingu ispred jedne zgrade dva muškarca sumnjivo ponašaju, nakon čega su izašli na mjesto događaja, javljaju Vijesti.me.

Iz Uprave policije je saopćeno da su dvojica muškaraca počela bježati kada su ugledali policijsku patrolu, a inspektori su nakon stotinjak metara uhapsili jednog od njih. Za drugim osumnjičenim se traga.

Kako javljaju crnogorski mediji, uhapšen je Dejan Deletić, a traga se za Milanom Lješnjakom.

Eksplozivna naprava postavljena ispod automobila vlasništvo M. Bulatovića. Policija provjerava da li je on u posljednje vrijeme koristio vozilo ili neko drugi. Deletić i Lješnjak tjelohranitelji su Podgoričanina Stevana Stamatovića, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana.

Policija je pronašla GPS sistem – blokator i daljinski upravljač koji služi za aktiviranje eksplozivne naprave, dok je ispod parkiranog golfa pronađena eksplozivna naprava, težine oko 900 grama, koju su deaktivirali pripadnici ekipe za antiterorističke preglede.

Za sada nema zvanične potvrde iz policije čije je vozilo, niti o kakvoj se vrsti eksplozivne naprave radi.

– O događaju su obaviješteni nadležni državni tužioci a kriminalističa obrada i dalje policijsko – tužilačke aktivnosti su u toku – naveli su iz crnogorske Uprave policije.