Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen Japanac pri pokušaju da se priključi ISIS-u (FOTO)

japanac isis

Turska policija u Gaziantepu uhapsila japanskog državljanina koji se tereti da je pokušao da se priključi terorističkoj organizaciji ISIS.

Neimenovani zvaničnik je za AA kazao da turske snage sigurnosti u okviru antiterorističkih operacija na jugoistoku Turske, posebno u pojasu duž granice sa Sirijom vrše pojačane kontrole vozila na cestama i u gradovima.

Žandarmerija je u tim operacijama na cesti Nazip – Karkamis uhapsila 24-godišnjeg M.M. koji je državljanin Japana osumnjičen da je u Tursku stigao kako bi se priključio ISIS-u.

japanac isis

Provjerom mobilnog telefona uhapšenog Japanca je utvrđeno da je duže vremena komunicirao sa jednim članom ISIS-a u Siriji. Pregledom razmijenjenih poruka posredstvom telefona i interneta je utvrđeno da je uhapšeno lice po agitaciji teroriste iz Sirije izrazilo spremnost da se pridruži terorističkoj organizaciji i dođe u Tursku ili Siriju.

Osumnjičeni državljanin Japana je po nalogu dežurnog sudije predat Direkciji za poslove sa migrantima u Gaziantepu, a nakon provedene potrebne procedura će u skladu sa zakonskim mjerama biti deportovan iz Turske.