Globus

SAD

Uhapšen muškarac zbog lažne prijetnje o podmetnutoj bombi u hotelu

02/09/2021

Lundy je policiji rekao da je u koferu stavio Bibliju, kamen, novčanicu od 1 USD i rukom napisanu poruku "da mu je Trump poremetio život u posljednje tri godine

Muškarac iz Michigana optužen je za lažnu prijetnju o podmetnutoj bombi u hotelu Trump International u blizini Las Vegasa Stripa.

On je rekao da želi poslati poruku da mu je bivši republikanski predsjednik Donald Trump uništio život, navodi se u izvještaju o hapšenju, prenosi AP.

Dandre Maurice Lundy ostao je u srijedu u zatvoru okruga Clark nakon što je u utorak uhapšen nedaleko od Trumpove zgrade

Tehničari za eksploziv otkrili su da u koferu i torbi koje je Lundy ostavio na hotelskom stolu nema ništa opasno.

Lundy je policiji rekao da je u koferu stavio Bibliju, kamen, novčanicu od 1 USD i rukom napisanu poruku “da mu je Trump poremetio život u posljednje tri godine”.

Lundy (44) iz Farmingvillea, Michigan, pojavio se u srijedu pred sudijom u Las Vegasu po šest optužbi za kaznena djela, uključujući prijetnju terorističkim činom.

Sudac mu je odredio kaznu na 60.000 dolara i dao tužiteljima do 7. septembra da podnese kaznenu prijavu.

Osiguranje hotela i zaposlenici evakuirali su predvorje Trumpove zgrade i restoran, dok je Lundy navodno prijetio telefonskom bombom hotelu, rekla je policija. Ostatak hotelskog tornja nije evakuiran.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.