srbija

Uhapšen nakon što je na Facebooku slagao da je jedna osoba zaražena koronavirusom

policijski

Muškarac čiji su inicijali V.T. /50/ osumnjičen je da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, te će uz krivičnu prijavu biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu

Policija je u Kruševcu uhapsila muškarca zbog sumnje da je preko svog Facebooka na profil drugog korisnika te društvene mreže postavio neistinitu informaciju da je jedna osoba sa teritorije Rasinskog okruga zaražena virusom korona, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Muškarac čiji su inicijali V.T. /50/ osumnjičen je da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, te će uz krivičnu prijavu biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu.

U saopštenju je navedeno i da je policija podnijela krivičnu prijavu protiv muškarca /65/ iz Bora, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepoštovanje zdravstvenih propisa za vrijeme epidemije.

“On se sumnjiči da po povratku iz inostranstva nije poštovao rešenje o izolaciji u kućnim uslovima u trajanju od 14 dana”, naveli su iz MUP-a.

Policija je i u Jagodini podnijela krivičnu prijavu protiv žene /50/ iz okoline tog grada zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Sumnja se da ona po povratku iz inostranstva nije poštovala rješenje o izolaciji u kućnim uslovima, koje joj je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.