Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokušaj ubistva u Beogradu

Uhapšen napadač s Ade Huje: Mladiću pucao u glavu, a djevojku oteo

xIik9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTUdRN01EQV8vZmQ1ZmY0NDllYTQzOTVlZmM0MDNjM2U1NDBmZWJjZjguanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Nakon ovog događaja osumnjičeni Aleksandar R. natjerao je ranjenu djevojku da uđe sa njim u automobil i potom su se udaljili u nepoznatom pravcu

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su Aleksandra R. (24) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju tako što je, jučer oko 7 sati ujutru ispred jednog restorana na Adi Huji, hicem iz pištolja teško ranio dvadesetsedmogodišnjeg muškarca.

Tom prilikom, kako se sumnja, lakše je povrijeđena i dvadesetjednogodišnja djevojka koja je bila u društvu ranjenog mladića.

Nakon ovog događaja osumnjičeni Aleksandar R. natjerao je ranjenu djevojku da uđe sa njim u automobil i potom su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Jučer popodne on je, kako se sumnja, ranjenu djevojku izbacio iz vozila na Čukaričkoj padini, a ona je potom prevezena u Urgentni centar, gdje su joj konstatovane lakše povrede.

Osumnjičenom Aleksandru R. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.