Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje Ajdinovića

izet ajdinovic

Novopazarska policija uhapsila je E.B. za kojeg se osnovano sumnja da je prošlog ponedjeljka ranio I.A, rečeno je Tanjugu u PU Novi Pazar.

Do pucnjave je došlo 1. februara rano ujutro u Specijalnoj bolnici Novopazarska banja, a osumnjičeni je uhapšen u subotu navečer i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

E.B. se sumnjiči da je upucao Izeta Ajdinovića, jednog od najtraženijih s liste Interpola, koji je potom prenijet u Opću bolnicu u Novom Pazaru, a kako je tada rekao dežurni hirurg Izet Tutić, pacijent nije bio životno ugrožen.

Dan prije ranjavanja, na sajtu najtraženijih kriminalaca Europe, među fotografijama 45 osoba za kojima se traga, objavljena i fotografija Ajdinovića.

Europska mreža za aktivnom potragom bjegunaca (ENFAST), uz potporu Interpola pokrenula je, naime, stranica <http://www.eumostwanted.eu/> na kojem se našla i fotografije Ajdinovića.

Uz njegovo ime stoji da je poznatiji kao Iso, da je iz Srbije i da je osumnjičen te da je sudjelovao u oružanoj pljački u Luksemburgu 2013., i da je od tada u bijegu.