Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodna potjernica

Uhapšen traženi bjegunac iz BiH, biće izručen Nizozemskoj

njemacka policija
FOTO: Unsplash
Ilustracija

Njemačka policija je u posljednje vrijeme otkrila više lica iz BiH koji se nalaze na raznim potjernicama, što nacionalnim, što evropskim

Pripadnici Savezne policije iz Ahena proteklih dana su uspjeli da uhvate nekoliko osoba za kojima su bile raspisane nacionalne, ali i međunarodne potjernice.

Jedan od njih je i državljanin Bosne i Hercegovine (48), koji je zaustavljen na njemačko-belgijskoj granici. Nakon detaljne provjere, policija je shvatila da je pred njima čovjek koji se vodi kao bjegunac i za kojim je raspisala međunarodna potjernica. Navodno, riječ o osobi koju traže širom Evrope, a evropsku potjernicu je raspisala Nizozemska, prenose Nezavisne.com.

On se terete za ilegalno posjedovanje vatrenog naoružanja, ali je navodno riječ o osobi sa više krivičnih djela.

Kako navode njemački mediji, on je uhapšen i nakon procedure, biće izručen Nizozemskoj. Trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Podsjetimo, njemačka policija je u posljednje vrijeme otkrila više lica iz BiH koji se nalaze na raznim potjernicama, što nacionalnim, što evropskim. Posljednja u nizu je uhapšena djevojka iz BiH, nastanjena u Italiji, a za kojom je bila raspisana evropska potjernica zbog krivičnog djela “kompjuterska prevara”.