Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crna gora

Uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda: “Štitila je sina koji je dogovarao šverc droge”

Vesna Medenica – Vijesti – screenshot

Miloš Medenica (35) sin Vesne Medenice komunicirao je s tjelohraniteljem svoje majke i dogovarao šverc droge i cigareta, a uspio je pobjeći iz Crne Gore

U regiji se nastavljaju hapšenja koja se povezuju s kriptiranom aplikacijom Sky. U subotu navečer u zračnoj luci u Golubovcima uhapšena je Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda, što je podgoričkim “Vijestima” potvrđeno iz više policijskih izvora. Prema informacijama, Medenica je uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužitelja nešto poslije 22 sata, kada je krenula na let za Beograd. Navodno je imala kupljenu kartu u jednom pravcu.

Specijalno državno tužiteljstvo je sumnjiči da je počinila dva kaznena djela – stvaranje kriminalne organizacije i protuzakonit utjecaj. I njeno hapšenje vezano je uz akcije koje se provode nakon što je razbijena aplikacija Sky koju su koristile brojne kriminalne grupe.

Specijalno tužiteljstvo i policija od Europola su u februaru dobili transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice (35) i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja Vesne Medenice. Policija je u martu potvrdila da je Miloš Medenica koristio kriptirani telefon preko kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta. Upravo u tim razgovorima, Medenica je otkrio da je njegova majka upoznata s njegovim prljavim poslovima te da će ih zaštiti ako zatreba, “jer puno zna o njima”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

“Oni su se pomirili s Grandovcima i izbacuju po četiri kamiona u pet dana. I od… (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja učinio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku i da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim, kad im ona zna sve. I još su oni došli kod nje moliti ju da im izađe u susret”, navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužiiteljstvo (SDT) je, nakon što su dobili razgovore, formiralo predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe, ali on je uspio pobjeći iz Crne Gore.

Medenica je bila bliska predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i tijekom njegove vladavine provela je 13 godina na čelu najviše sudske institucije u zemlji. Ranije je četiri godine vodila Vrhovno državno tužiteljstvo. Ostavku je podnijela krajem 2020. kada je na parlamentarnim izborima nakon 30 godina smijenjena s vlasti Đukanovićeva Demokratska partija socijalista.

Medenici je navodno u nedjelju pozlilo te je završilo na Hitnoj. Novinarima Vijesti rečeno je da je njezino zdravstveno stanje stabilno, ali da će biti zadržana na liječenju, prenosi Jutarnji list.