Globus

Uhapšena dilerska grupa u Hrvatskoj, među njima i državljanin BiH

19/06/2015

U međunarodnoj policijskoj akciji uhićeno je sedam državljana Hrvatske, po jedan BIH i Srbije, te državljanka Njemačke, kod kojih su pronađene razne količine opojnih sredstava, čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji dosegla više od milijun kuna, te je pronađeno 45.200 eura i 26.200 kuna, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

Voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke Dražen Miličević izjavio je na konferenciji za novinare da je akcija trajala u razdoblju od studenog 2014. do lipnja 2015. godine.

Hrvatska je policija u suradnji s njemačkom i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta zaplijenila oko 750 grama kokaina, 3 litre amfetaminske baze, manju količinu marihuane, 4 grama amfetamina, 1,25 litara sumporne kiseline, 14,5 kilograma kofeina, 600 grama kreatina, 5 litara metilnog alkohola, tri vage i 166 komada streljiva raznog kalibra.

Od zaplijenjene amfetaminske baze bi se dodavanjem ostalih primjesa dobilo oko pet kilograma amfetamina visoke čistoće, koji na uličnom tržištu vrijedi preko milijun kuna.

Osumnjičeni 46-godišnjak je kao organizator krijumčarenja i preprodaje amfetamina i kokaina povezao ostale osumnjičene da bi krijumčarili drogu iz Nizozemske preko Njemačke, Austrije i Slovenije u Hrvatsku, gdje su je prerađivali za prodaju u Hrvatskoj, a dio je krijumčaren dalje u Srbiju.

Droga se prerađivala u jednoj obiteljskoj kući u Zaprešiću, koja je u vlasništvu dvoje optuženih. Svi osumnjičeni privedeni su u Hrvatskoj, osim organizatora i njemačke državljanke koji su u četvrtak uhićeni u Njemačkoj. Protiv njih je podnijeta kaznena prijava zbog organiziranja zločinačkog udruženja, osnovane sumnje za djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te za posjedovanje oružja i eksplozivnih naprava.

Državljanin Srbije i BIH od ranije se nalaze u pritvoru, a četvorica hrvatskih državljana policiji su poznati od ranije, rekao je Miličević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.