Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeni izraelski ekstremisti koji su slavili smrt palestinske bebe

svadba izrael1111

Izraelska policija objavila je da je uhapsila četvoricu muškaraca osumnjičenih da su s drugim židovskim ekstremistima slavili smrt jednog palestinskog djeteta koje je živo izgorjelo sa svojim roditeljima na okupiranoj Zapadnoj obali u julu.

Oni se mogu vidjeti na video snimci, objavljenoj u srijedu na izraelskoj televiziji, koja prikazuje mlade ortodoksne židove kako plešu na jednom vjenčanju mašući oružjem i molotovljevlim koktelom i pokazuju fotografiju Alija Dawabsheha.

To 18-mjesečno dijete poginulo je sa svojim roditeljima potkraj jula u požaru u njihovoj kući u selu Doumi, na Zapadnoj obali. Od porodice je u životu ostalo samo četverogodišnje dijete, koje je zadobilo teške opekotine i još se nalazi u bolnici u Izraelu.

“Do sada je uhapšeno četvero ljudi” nakon što je prošle sedmice otvorena istraga, objavila je policija, dodajući da će u srijedu izići pred sud u Jeruzalemu.

– Te šokantne snimke pokazuju pravo lice jedne grupe koja je opasnost za izraelsko društvo i sigurnost Izraela, ocijenio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.