Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indonezija

Uhapšeni krijumčari lavova, leoparda i kornjača

20191215_2_39852166_50380698_Web (1)

Policija je u njegovom kombiju pronašla nekoliko kutija s četiri mladunčeta lava i jednim leoparda te 58 kornjača

Indonežanska policija u nedjelju je saopštila da je uhapsila dvije muške osobe za koje se sumnja da su dio kriminalne organizacije koja se bavi ilegalnim lovom i prodajom ugroženih životinja. Dodaje se da su prilikom hapšenja od osumnjičenih oduzeli nekoliko mladunaca lava i leoparda i desetine kornjača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jedan od osumnjičenih, identifikovan samo kao Yatno, uhapšen je u subotu u Pekanbaruu, glavnom gradu provincije Riau, nakon što je iz luke u okrugu Dumai preuzeo sumnjive kutije iz glisera, pojasnio je Andri Sudarmadi, glavni inspektor policije u Riauu.

Policija je u njegovom kombiju pronašla nekoliko kutija s četiri mladunčeta lava i jednim leoparda te 58 kornjača. Mladunče leoparda i kornjače navedeni su kao kritično ugroženi Konvencijom o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES), dok se mladunci lava smatraju ugroženim.

“Hapšenje Yatnoa dovelo je i do hapšenja još jednog osumnjičenog koji je planirao prodati prokrijumčarene divlje životinje trgovcu na ostrvu Java”, rekao je Sudarmadi.

Drugog osumnjičenog policija je identifikovala inicijalima I.S.

Sudarmadi je istakao da su dvojica osumnjičenih vjerovatno dio međunarodne grupe krijumčara, te da su životinje kupovali od krijumčara u Maleziji.

Dodao je da su procijenili da svako mladunče vrijedi 32.000 dolara na crnom tržištu, dok kornjače donose 1.200 dolara po komadu.

Dvojicu osumnjičenih, ukoliko budu proglašeni krivima, suočavaju se sa zatvorskom kaznom do pet godina i 7.000 dolara novčane kazne zbog pokušaja krijumčarenja divljih životinja.