Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mučki napad

Uhapšeni osumnjičeni za napad na sinagogu u Pittsburghu

181027114931-01-pittsburgh-shooting-1027-exlarge-169
Active shooter situation at the Tree of Life synagogue on Wildins Avenue in the Squirrel Hill neighborhood on Saturday, October 27, 2018 in Pittsburgh. (Pam Panchak/Post-Gazette)

Policijski zvaničnik kazao je da ima “više žrtava“ u pucnjavi u blizini sinagoge u Pittsburghu.

Policijski komandir Jason Lando rekao je u subotu da je pucnjava prijavljena u blizini sinagoge “Drvo života“ u naselju Squirrel Hill. Dodao je da bi stanovnici trebali da “pronađu sklonište“ i da prijave bilo kakvu neobičnu aktivnost.

Grad Pittsburgh je na Twitteru objavio da postoji aktivan strijelac na području avenija Wilkins i Shady i da se sinagoga nalazi na toj raskrsnici, prenosi Anadolija.

Naselje Squirrel Hill udaljeno je desetak minuta vožnje od centra Pittsburgha i ima izraženo većinsko jevrejsko stanovništvo.

Večeras je policija saopćila da je u pritvoru osumnjičeni za pucnjavu u sinagogu u Pittsburghu nakon koje ima “više žrtava“.

Kako javlja Anadolija, u pucnjavi u sinagogi “Drvo života“ u naselju Squirrel Hill pogođena su i tri policajca. Još nije poznato koliko je ljudi pogođeno hicima iz vatrenog oružja, kao ni da li ima smrtnih slučajeva. Motiv napada je nepoznat.

Portparol policije Chris Togneri kazao je da trenutno nemaju više informacija jer i dalje pokušavaju da “očiste“ objekt i utvrde postoji li još prijetnji.